Aankondigingen

Bijeenkomst 'Bagger als grondstof voor Bouw'
Maandag 25 september 2023, 09.00 - 16.30 uur
BlueCity, Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

Na de zomer is het weer zover: Platform Baggernet organiseert weer een fysieke bijeenkomst! Het thema van de dag is dit keer ‘Bagger als grondstof voor Bouw’.

Zoals we weten bevat baggerspecie vaak waardevolle grondstoffen zoals zand, klei en organisch materiaal. Door baggerspecie als (gebiedseigen) materiaal te benutten vermindert de behoefte aan het winnen van nieuwe grondstoffen. De laatste jaren is er veel aandacht voor waardevol hergebruik van baggerspecie, ook in de bouw. De gewonnen baggerspecie wordt steeds meer gezien als grondstof die nuttig gebruikt kan worden als hoogwaardig bouwmateriaal voor bestrating, oeverblokken en als bodemverbeteraar.

We gaan hier meer over leren wanneer we op 25 september te gast zijn bij het Circulair Bagger Consortium in Rotterdam. De dag begint bij BlueCity, een inspirerende locatie waar circulaire ondernemers en pioniers elkaar ontmoeten en concreet handelingsperspectief ontwikkelen om de transitie van de lineaire naar de circulaire economie te versnellen. Tijdens de lunch is er de mogelijkheden om nog meer te weten te komen over duurzame innovaties tijdens de informatiemarkt. Daarna gaan we op excursie naar verschillende locaties, zoals de Rijnhaven, baggerdepots en uiteraard BlueCity zelf. Verdere informatie volgt later, ook over het kiezen van de excursies.

We hebben het maximale aantal deelnemers bereikt, u kunt zich helaas niet meer aanmelden.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Heeft u een actueel en interessant onderwerp en wilt u meer weten over het mede organiseren van een Baggernetbijeenkomst, neem dan contact op met het secretariaat van Baggernet via secretariaat@baggernet.info.

Andere websites met aankondigingen:

Heeft u aankondigingen die voor Baggernet interessant kunnen zijn?
Stuurt u die dan, bij voorkeur per e-mail, naar:

Secretariaat Baggernet (SIKB)
Monique Kielliger
Postbus 420
2800 AK Gouda
E-mail: secretariaat@baggernet.info
Tel.: +31 (0)85-4862450